باتری سیلد لید اسید 12 ولت 40 آمپر لئوچ (LEOCH)
باتری 12 ولت 40 آمپر لئوچ (leoch)از جمله باتری های سیلد لید اسید و ساخت کشور چین می باشد.این باتری دارای ابعادی معادل 197 میلیمتر طول ، 165 میلیمتر عرض و 170 میلیمتر ارتفاع می باشد. وزن این باتری 14 کیلوگرم می باشد.
اگر بخواهیم عبارت سیلد لید اسید (sealed lead acid) را کالبد شکافی و اجزای آن را بررسی کنیم کلمه سیلد (sealed) به معنای مهر و موم (وکیوم) و کلمه لید (lead) سرب می باشد. در واقع معادل فارسی سیلد لید اسید (sealed lead acid) ، باتری سربی اسیدی وکیوم شده می باشد. اصولاً به این نوع باتری نمی توان آب ، اسید و یا مواد دیگری از اجزای تشکیل دهنده را در طول دوره مصرف افزود.
اجزای تشکیل دهنده یک باتری سیلد لید اسید به طور خلاصه عبارتند از:
-
جعبه باتری که از جنس پلاستیک و به طور عمده از نوع ABS ، دارای مقاومت بالا در برابر حرارت ناشی از محیط و فعل و انفعالات باتری و ضربه های احتمالی و نیز عایق کامل جریان الکتریسیته می باشند.
-
صفحات باتری یا پلیت که عمدتاً به صورت مشبک بوده ، الکترود قطب مثبت از آلیاژ کلسیم سرب اندود دارای اکسید سرب متخلخل به عنوان ماده فعال و الکترود قطب منفی از جنس سرب اسفنجی از آلیاژ کلسیم سرب می باشند و در حالت استاندارد صفحات منفی نازک تر از الکترود قطب مثبت می باشند.
-
جدا کننده باتری که برای جلوگیری از اتصال بین الکترونهای مثبت و منفی به کار می روند و در باتری های سیلد لید اسید از نوعی فایبرگلاس ضخیم که معمولاً قابلیت جذب الکترولیت و همچنین توان برگردان اکسیژن آزاد شده به واکنش را دارا می باشند استفاده می شود.
-
سرباتری یا ترمینال باتری که در محل دو قطب مثبت و منفی حاصل از سری شدن کلیه الکترونهای مثبت و منفی به کار می رود و معمولاً با رنگ های قرمز و مشکی و یا علامت + و - مشخص می گردند که رنگ قرمز قطب مثبت و رنگ مشکی قطب منفی می باشد. معمولاً در باتری های آمپر پایین ترمینال ها فیشی و در باتری های آمپر بالا ورق های ضخیم تر با قابلیت اتصال پیچ و مهره می باشند.
-
سوپاپ یا دریچه اطمینان باتری که برای تخلیه گازهای زائدی که معمولا در اثر شارژ یا دشارژ زیاد به وجود می آیند تعبیه شده اند. اگر این دریچه ها خوب عمل نکنند ، تجمع گازها موجب بالا رفتن فشار گاز داخلی میشود و این موضوع بسیار خطرناک بوده و می تواند موجب انفجار در باتری شود.
همانطور که اشاره شد باتری های سیلد لید اسید وکیوم بوده و نیاز به اضافه کردن آب و اسید ندارند چرا که گازها و اکسیژن آزاد شده از الکترون مثبت پس از انتقال به الکترون منفی با مواد شیمیایی ترکیب و به آب تبدیل می گردد و آب حاصل از این واکنش به همراه اسید باتری به چرخه باز می گردند.
مشخصات | |
---|---|
مشخصات باطری | |
جنس باطری : | سیلدلیداسید |